Tuesday, 19 April 2011

Study Week = Minggu Meroyan?

Bliss Smiley Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera saya ucapkan kepada teman2 sekalian. Berdirinya saya di sini untuk mempersembahkan sebuah lagu yang bertajuk "Hati Kama."

One... Two... Three..

"KRIIINGGG!!"


Spt biase bunyik alarm jamku menyelamatkanku dari social embarrasment, kalau x mesti si nok akan tgelak2 tgk aku mengigau dlm tido. Inilah senario biase yg berlaku biler dlm study week. Sume orang akan tido lambat dan bangun lewat.

Buruk pnye pangai! Ntah2 x bangun subuh neh! Sorang mamat tu sound aku. Eh hellooo~! Suke2 ko jek kan nak tuduh orang len x semayang. Semayang ko tuh dah kompem diterima ker?? Tetibe aku sound dier dgn penuh emosi. Mcm sentap jek. Namun sebenarnye x langsung. Sebab aku cume akan tido lepas semayang Subuh. Itu kewajipan ok.

Ko tuh yang harap jer tido awal tapi tetap Subuh Gajah ape kes?? Beauty sleep kaedahnye.

Nak final ni la kan sume makin lupe diri. Patotnye time2 ni la korang2 sumer makin propah dari biase, yg hanya jejak kat mesjid pada hari Jumaat jer sbelum ni, time ni la nak tambah gandaan pahala. InsyaAllah doa di masjid lebih mustajab dari bdoa di tikar sejadah sambil kepala otak dah bpeleseran kat kedai2 makan sekitar Shah Alam ni utk survey spot best utk lepak sambil tgk bola.
Insaf la wei.

Bomb Smiley Umpama bercakap depan cermin.

Papepun, aku kene stop meroyan untuk minggu ni sbb due untuk hantar projek FOE dah nak dekat. Lagi 2 hari jek lagi. So kene la settlekan ape yg patut secepat mungkin. Pastu bleh la aku sambung meroyan sambil main RO kejap dengan Faridzudin sebelum aku btol2 bsedia untuk 1st paper 29hb ni. Russian Smiley (macam x sedar diri jek lagi)

Praying Smiley Ibu, abah, kawan2, doakanlah kejayaanku dalam doamu semua. Amin~

Untuk korang2 sume yg tengah2 meroyan jgak mcm aku ni before mhadapi final, GOOD LUCK k. Meroyan kejap2 untuk release tensen tuh x salah asalkan jangan lupe diri plak. Pikir priority korang. Jangan sampai dah terhantuk baru nak mengadah pulak.

Chayokk dan ganbatte sumer! InsyaAllah segala usaha kita dengan keberkatan dan keredhaan Illahi xkan berakhir dengan sia2.

Percaya~ pada diri dengan harapan dan keyakinan... Wow~ woohh~ (tetibe pasang lagu AF)

Akhir kata, aku nak tido dlu. X puas tido tadi sbb hari ni instead of my own alarm, nok pulak yg jadi alarm aku meroyan kejut aku pagi2 td (pagi la sangat kan padahal pukul 11 dah). Die x tau ker yg aku ni baru tido lepas subuh tadi?? (tetibe emo yg x btempat. meroyan sangat!)

Sleeping Smiley

No comments:

Post a Comment