Tuesday, 26 April 2011

Tips nak menghadap Final.

Assalamualaikum!

Sekarang nih mesti sumer org tengah buzy menghadap buku kan. Maklumlah tengah minggu peperiksaan kaedahnye. So camner dengan preparation korang nak mhadapi "perang" yg bakal muncul x lame lagi? Berkaraoke? Main game? Meroyan? Ok lah tu kenn daripada x prepare langsung. Hak3.

Muke trauma mamat baju hitam lepas malam tadi gegeh main DOTA sdgkan kwn dier yg kat blakang tuh gegeh study.
So korang nak jadi yg mane? 
Tetibe mase aku tgh2 mandi tadi, aku tpikir nak kongsi dgn korang tips aku menghadapi final. Alah, aku tau la bukannye plajar cemerlang pong, tapi saje mane tau korang pun bley praktikkan tips2 aku ni. Gerenti x kan stress. Hehe.

TIPS MEMBUAT PREPARATION UTK FINAL
  1. Pastikan korang dah tau tarikh, tempat, mase, dan ape paper yg korang kene ngadap sem ni.

    Tu penting sebab pastu korang boleh bajet baper hari nak study, baper hari time limit yg korang boleh bajet untuk habiskan silibus, buat past year dan sebagainye. Aku pong camtu jugak, cume aku nih jenis yg pandai bajet n bajet bagus jek tapi akhirnye aku akan buat mende yg aku x bajet. Contohnye cam skrg ni, bajet nak study sbnrnye tapi last2 mblogging plak. Korang mampoo?? Sah2 la korang mampoo ken. Yg korang x mampoonyer adalah utk stick pada bajet korang tuh nnti. Baru korang tau susah ker dok nak mdisiplinkan diri.

  2. Tumpukan pada subjek2 kritikal tapi jgn pulak abaikan subjek2 yg "kacang".

    Mentang2 la paper 1st cume CTU or FOE korang bley jek kan feeling2 mcm dah abis final. Kononnye boleh cover sume topik dlm 1 malam jek, so 1 mlm tulah korang bermatian x tido untuk mhafal sgala bagai. Aku penah buat (slalu jek sbnrnye) mende ni mase dlu dgn Vanila Ais so aku tau la cmner keadaannye. Padahal lepas tuh gap untuk subjek2 seterusnye cume shari due jek, n then time tuh korang baru nak thegeh2 nak cover dari chapter 1. X ker hauk hidup korang nnti?

    Sebenarnye mende tuh bukan impossible cume agak risky jek. Kalau untuk subjek2 yg teorinye bleh digoreng ok lagik tapi jangan buat keje kalau ianya subjek yg melibatkan byk fakta2 saintifik yg korang kene hafal. Aku penah buat keje giler baca subjek BIO310 yg ader 16 chapter tuh untuk 1 malam jek. Dak DIS tau la cmne laharnye subjek tuh. Nasib bek x merepeat kan (dapat A- plak tuh, alhamdulillah).

  3. Jangan cek carry mark anda walau ape pun yg blaku!

    "Aik naper plak?? Bukan ker bile dah tau carry mark senang la nak bajet dapat A ke tidak." Ade sekor malaun in menyanggah. Memg la tujuan carry mark ni untuk memberi peluang student supaya mbajet peluang diorg untuk score final nanti, tapi bagi aku carry mark ni scara tak langsung akan mbawa pada natijah len pulak - iaitu overconfident kalau carry mark korang gemilang n demoralized kalau carry mark korang cam carut. I'm speaking from experience tau. Dsebabkan overconfident la aku cume dpt B+ jek untuk CHM201, padahal subjek tuh la yg senang giler kot nak score. Huk2. Terasa mcm mgecewakan miss pulak time tuh (skrg puan dah).

    So kesimpulannye, x perlu cek n just buat jer final dengan konfiden k! Sbb carry mark tuh dah already kekal so korang x bley nak buat ape2 untuk mgubahnye. So just tumpukan pada paper final yg bakal mendatang. InsyaAllah keputusannye x akan mgecewakan korang. Amin~

  4. Cari style sendiri untuk study - x payah ikot orang.

    Kalau citer pasal style study ni, ade 2 style yg paling popular - study group n individual. Tapi yg mjadi problem adalah golongan2 yg berada in between. Kaedahnye, diorg nak strive for the best, so diorg nak try ikot sgala style golongan2 yg diorg rasekan cemerlang. Biasenye yg jadi mangsa adalah golongan2 yg jenis lone ranger lah, di mane tetibe ramai pulak kan yg nak ikot diorg study. Sungguh merinserkan.

    For me, I prefer individual study rather than study group. Because for me, if I join any study group, two conditions would most likely to occur - if the group I'm study is people whom are close to me such as my best friends and such, it would in the end becoming a gossip group rather than a study group. In contrast, if the people whom I'm with is not really acquainted with me, it will eventually become an awkward situation for me - so how can I study in either conditions??

    So moral of the story, just find your own rhythm instead of imitating others. For those who prefer group studying, find the clique that was on par with you. Don't just drag other people with your own theory of effective learning. Okeyh cukup2 berangan mcm Mat Salleh.

    Satu lagi style aku, aku suke memuaskan nafsu tidor dlu before bangun pagi2 esoknye untuk study. Tapi sebaliknye my friend Syed Salleh pulak buang terus nafsu tidoq dier - x tido slame 2, 3 hari untuk study scare kamikaze n then trus hibernasi untuk 2, 3 hari lepas paper dier. So korang nyer style plak camner? Carikk sendiri.

  5. Konfiden, walau ape pun yang berlaku.

    Ni pun salah satu kunci kejayaan, yakin ape yg korang buat. Jangan sebab tgk kawan sebelah study sampai 5, 6 bijik buku atas meja korang rase yg die lebih banyak mengetahui dari korang. Tapi bile cek balik rupenye yg blambak kat atas meja tuh buku URTV, Mangga, Galaxie, Mingguan Wanita pastuh tetibe plak tselit Maskulin dgn Men's Health kat celah2 tuh. Sah2 la kwn korang tuh gayah or pengkid!

    So korang just baca jek ape yg korang rase penting dan jgn lupe tawakal, insyaAllah sume yg korang baca akan kuar. Masalah paling besar student ialah diorg tlalu membiarkan rase x konfiden menguasai diri, kaedahnye supaya diorg lebih rase gegeh untuk study. Hurm btol ker? Aku takot nnti last2 time final jadi blank, mcm yg blaku kat sorg classmate aku dlu. Die bukannye benggong, rajin giler plak tuh. Tapi dsebabkan ke-x-konfiden-an dier pada apa yg dier tau, last2 die jadi xtau. Mende nih sumer mindset korang sndri. So just set in mind yg dalam byk2 mende yg korang baca tuh, walaupun x habis cover ke ape tapi at least dah cover untuk sebahagian besar soalan dlm final tuh. Sekali lagi, tawakal jgn lupe.

    Habis tuh kalau tetibe ade soalan yg korang x cover n then berharga 20 markah pulak tuh, cmne?? Redha jelah dah memang bukan rezeki korang kat c-tuh. Sape suro x prepare awal2 kan. Kan dah meraung. Hak3.

  6. Tawakkal-tu-alallah.

    Ni yg paling last, dan jugak yg paling penting. Sbb segala aper yg korang buat x kan bermakna tanpa keredhaan dariNya. So selain persediaan akal dan pengetahuan yg ckup, persediaan rohani pun penting untuk korang ke medan perang, kaedahnye. Ingatlah segala ilmu tuh milikNya, Dia yg beri pada korang so bile2 mase jek Dia mampu tarik balik. So jgn lupe pada DIA ok.

    So time2 gini la korang dekatkan diri padaNya, buat la solat taubat untuk segala aper dose yg korang dah lakukan sebelum ni, dan jugak maybe dose yg mdatang. Plus baca la al-Quran untuk memudahkan minda korang mencerap segala ape yg korang nak study. Effectively proven.

    Walaupun nampak propah bilemane korang yg sebelum nak pegang sejadah pun susah tapi ape salahnye kan kalau ni mjadi titik tolak korang untuk berubah. Mane tau bkekalan insyaAllah. Buat ape nak pikir ape yg org lain akan pkir. Kalau Tuhan nak bagi hidayah tuh, sedajal mane pun manusia tetap bleh berubah. So x payah la nak pertikaikan urusanNya k.
Hurm, cukup la tuh 6 tips yang aku rase penting untuk menghadapi exam final ni, kalau korang rase masih x cukup, sila lah googling untuk input tambahan. Alahh kalau bagi banyak2 pun tapi korang setakat baca n then sambung berfacebook pun x gune jgak kan. Buang karan aku jek tulis banyak2.

Papepun, saya yg myimpan mohor besar Miss Malaysia Pahang, secara x rasmi dan x malunye ingin mengucapkan trimas kerna mbaca post ini dan good luck untuk final korang key, kate nyer Miss Bibiana Lee Abdullah. Bile nak btaubat jantan tuh pun aku pun x tau. Semoga Malaysia selamat dari bala bencana akibat perbuatan transgender yg tbukti makin transdangerous. Salam 1 Malaysiaa~

Monday, 25 April 2011

BREAKING NEWS. YOU WON'T FIND IT IN ANY NEWSPAPER BUT HERE.

Does the title sound catchy? Well... it should be after you read the story that follows them. Based on a true story.

Girl's worst nightmare
FAR FAR AWAY, 24 APRIL - The most shocking experience comes from a troubled students that was almost being sexually abused by her lecturer, to knew the shocking fact that her extraordinary troubled life is just at the beginning. 
After her infamous sexual harassment case that brings her down into the gossip lime-light, the most shocking experience for this 19 years old byotch has yet to come. Her previous engagement with one of the lecturers in **** ****** turns out to be a hell breaking loose as she was almost being raped out on cold floor inside her lecturer's room. 
One of the prime witness says that the poor girl came to him seek comfort after almost being abused by her PA*. The victims claimed that she was initially came to visit him for discuss about her repeated subject for her study, since only PA* have the power to adjust the courses curricula for all the semester. 
She consult the lecturer, without the knowledge that the lecturer have another scheme for her as he asked her to lock the door first. Then after that, the lecturer is claimed to go at her back and starting to massaging her shoulder, before ask her if she's willingly to do something for him to return his favor - starting by removing her clothes. 
Traumatized by the request, the girl tried to run away from the lusty lecturer and struggle for the door. The lecturer tried to stop her, but he tripped himself and fell. The girl managed to dash away despite the lecturer's last desperate attempt to stop her by holding her feet, in which he get a kick on his face in return. The poor girl runaway and tried to knock on every lecturer's room in the vicinity - to find out that no one else is there - except one - whom are the prime witness himself. 
After so much consultation with the prime witness, they tried to filed a report at the Student Affairs Dept. (SAD) - but the SAD authorities questions their claim by so many excuse - they even asked the poor girl to reenact the scene that occurs to her as there's no other evidence available to convict the lecturer. Feeling deeply disappointed by the so-called "cover-up" schemes by the SAD, the victims with the support of other lecturers filed a report on the nearest police station, where eventually the antagonist are being locked up during the night, before being bailed after that. -TC 
* PA = Personal Assistant, a term that describes a program in which the lecturers in the university are given a couple of students under them to assist them in their problems regarding on the study plan issues and such.



The aftermath of the accident eventually leads to the viper undergoing social execution - its a "social-goodbye" for the lecturer even though his job is spared for the worst. While what happen to the poor girl whom her chastity is almost being taken from her? Traumatized? Trying to kill herself?


ACT II: THE SEQUEL

Well, she tried to kill herself all right, but not because she was deeply disturbed by the initial event, but because someone that she borrowed a large sum of money with post on a Facebook just to snap her - as the lender find out that she was having a jolly good time karaokeing with her friends at Kuantan despite her claim that she only have RM2 in her accounts. Well, who doesn't right?

But that event gave her more bash deeply than anything else, that she even ignored the offer from the bloody lecturer that ask her to rescind back all her reports towards him at the police station, and in return she could ask him to pay any sum of money that she wishes. Its like she's accidentally becoming a saint!

But in the end, instead of accepting the offer and say sayonara to her financial problem, she takes her problem into a new level - by trying to commit a suicide by swallowing two stacks of antibiotic pills!

She was half fainted when she was founded due to that, but when her friends wants to sent her to the Medical Facility in the campus, she refused claiming that she has a scandal there - whom are the MA in the facility that his name cannot be speak - and she doesn't want him to know that she tried to commit suicide. Thus she was being sent directly to the hospital instead.

And then what happen? She died? Not even close. After her friends sent her to the hospital and left her there for medical supervisions, she run away from the hospital by making excuse to go to the toilet; and of course her friend are shock to see her emerge back at their room that night - like a ghost from the grave.

And she's acting like nothing happens her, or even any feel of sorry at all of the troubles that she had brought upon to her friends. Well it wasn't long until at 3 am in that morning that she suddenly started vomiting green substance, or frankly said 'muntah hijau'!


It's disgusting, yet ironic.


And what's more ironic is that, the friend that helped sending her the hospital, feels really annoyed by her action of running away from the hospital before and just ignored her painful condition. But Thank God there's some other of her friend that felt sympathized and come forward for her aid. And she was being admitted to the same hospital for the second time.

But due to her record of disappearing from hospital before, this time she was admitted to a "special" facility - a convict-like cell so that she cannot escape again. And she slept there for the entire night - waking up in the morning to find herself being wired up and observed! Of course she was shocked, but this time she called the person that brings her all the way to her current situation - the moneylender himself.

And in the morning as the moneylender with his friends came into the cell, suddenly there was a "Nur Kasih + Ayat-ayat Cinta" scene all around them. The girl cried into tears and said that she was sorry that she was unable to pay what she owed him. Like she's already seeing The Light or something, this "Nur Amina" girl kept saying to the moneylender - weirdly to his friends as well - how they was her only friend in this world.

So what's the moneylender's reaction? Of course he also burst into tears as well! And that sparks the heart-warming drama of both saying sorry towards each other, as the moneylender was also afraid that her "almost-death" reactions was due to his earlier action by posting such statements on Facebook. Even the lecturer came to the hospital to console them.

And then as tomorrow came, a good news is heard - that the girl's condition have been stable and she can be taken to home. And as this moneylender felt that it was somehow he's also responsible for her ruination, he tried his best to convince back her annoyed friend and told them about how helpless her condition was and ask them to be more empathic to help and fetch her back from the hospital. And in the end all of her friends agreed to help her.


So that's how the poor girls' life changed and they live happily ever after.
THE END.



SERIOUSLY...? Hahaha just kidding. The girl herself is too cunning to end her story like that. Because without her friends and the moneylender's knowledge, the girl had called one of his boyfriend, in which came with the KOOP van to came to fetch her - while on the other team they've already ask one of their friends who own a car to take the girl home.

At last both came at the hospital, at the same time. And guess which one that the so-called hapless girl choose for ride to home? His boyfriend of course! Without any feel of sympathy or even gratitude towards her friends that had helped her before, she left them with a big expression of thank you: "LANTAK KORANG LAH~!!" before speeding way with his lover inside the van.

Well what do you think if you are in her friend's shoes? Or worst in the moneylender's shoes whom she's previously said how he is her so-called only friend - with so much tears and drama...? Feels like a big sword had just piercing through the heart of each of her friends at that moment. God knows how they've reacted at that moment - as for me, whom are just hearing the story from afar - are just speechless!


Sounds unbelievable, right? Me too find it hard to believe it. But who doesn't want to publish a tasty-salacious scoop?


Turns out that the sequel is far more exciting than the first story that gave out to this current situation. And some of you might think that this story is no more than a made-up - well I can't deny that there might be some exaggerating that occurs as I heard them from the second-person eyewitnesses. But one thing that I can be assured for - that 90% the events had occurs at a location that best I'm not mention here since it involves a girl, a lecturer, an eyewitness, a moneylender and a group of part 5 girls that some of you might knew.

What a drama queen indeed! How about we nominated her for the best new coming actresses for the upcoming Anugerah Skrin this year? She would easily beat Sharifah Amani *snap!* just like that!

Malaysia's Next Top Drama-Queen

Tuesday, 19 April 2011

Study Week = Minggu Meroyan?

Bliss Smiley Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera saya ucapkan kepada teman2 sekalian. Berdirinya saya di sini untuk mempersembahkan sebuah lagu yang bertajuk "Hati Kama."

One... Two... Three..

"KRIIINGGG!!"


Spt biase bunyik alarm jamku menyelamatkanku dari social embarrasment, kalau x mesti si nok akan tgelak2 tgk aku mengigau dlm tido. Inilah senario biase yg berlaku biler dlm study week. Sume orang akan tido lambat dan bangun lewat.

Buruk pnye pangai! Ntah2 x bangun subuh neh! Sorang mamat tu sound aku. Eh hellooo~! Suke2 ko jek kan nak tuduh orang len x semayang. Semayang ko tuh dah kompem diterima ker?? Tetibe aku sound dier dgn penuh emosi. Mcm sentap jek. Namun sebenarnye x langsung. Sebab aku cume akan tido lepas semayang Subuh. Itu kewajipan ok.

Ko tuh yang harap jer tido awal tapi tetap Subuh Gajah ape kes?? Beauty sleep kaedahnye.

Nak final ni la kan sume makin lupe diri. Patotnye time2 ni la korang2 sumer makin propah dari biase, yg hanya jejak kat mesjid pada hari Jumaat jer sbelum ni, time ni la nak tambah gandaan pahala. InsyaAllah doa di masjid lebih mustajab dari bdoa di tikar sejadah sambil kepala otak dah bpeleseran kat kedai2 makan sekitar Shah Alam ni utk survey spot best utk lepak sambil tgk bola.
Insaf la wei.

Bomb Smiley Umpama bercakap depan cermin.

Papepun, aku kene stop meroyan untuk minggu ni sbb due untuk hantar projek FOE dah nak dekat. Lagi 2 hari jek lagi. So kene la settlekan ape yg patut secepat mungkin. Pastu bleh la aku sambung meroyan sambil main RO kejap dengan Faridzudin sebelum aku btol2 bsedia untuk 1st paper 29hb ni. Russian Smiley (macam x sedar diri jek lagi)

Praying Smiley Ibu, abah, kawan2, doakanlah kejayaanku dalam doamu semua. Amin~

Untuk korang2 sume yg tengah2 meroyan jgak mcm aku ni before mhadapi final, GOOD LUCK k. Meroyan kejap2 untuk release tensen tuh x salah asalkan jangan lupe diri plak. Pikir priority korang. Jangan sampai dah terhantuk baru nak mengadah pulak.

Chayokk dan ganbatte sumer! InsyaAllah segala usaha kita dengan keberkatan dan keredhaan Illahi xkan berakhir dengan sia2.

Percaya~ pada diri dengan harapan dan keyakinan... Wow~ woohh~ (tetibe pasang lagu AF)

Akhir kata, aku nak tido dlu. X puas tido tadi sbb hari ni instead of my own alarm, nok pulak yg jadi alarm aku meroyan kejut aku pagi2 td (pagi la sangat kan padahal pukul 11 dah). Die x tau ker yg aku ni baru tido lepas subuh tadi?? (tetibe emo yg x btempat. meroyan sangat!)

Sleeping Smiley

Friday, 15 April 2011

Kesah Chenta yg X der langsung Heppy Ending. (18SX)

Saper antara korang yg hidupnyer xpenah kenal erti cinta. Saper? Ko ker?? PROPAH SGT!! Even monyet pun pndai bcinta, inikan pula yg dah sebesor gorilla tuh. Sudah jangan berangan. Sume org tau cinta tuh aper, kalau x masakan gegeh lagu2 cinta bkumandang kat radio smpai korang mroyan biler dengar lagu Anuar Zain Sedetik Lebih tuh. Tol x? Blowing Kisses Smiley

Ishh, ape kes pulak tetibe jadik jiwang ni. Nak intro makwe baru ker? Tweeter itu bertanya. Makwe baru? X mampoo! Aku bukan nak bcrita tentang kehebatan cinta but merely quite to the opposite.

Ape persepsi org bilemane disebut tentang cinta? Suci, best, nikmat, indah, bulan, bintang dsbg. Tol x? Pendek kte mat2 jiwang dan minah2 rempit akan mengaitkan chenta dgn sume mende2 romantik, maklumlah tengah Love Smiley , namun akhirnye ape yg tinggal hanyalah romenn-ce. Tapi bukan realiti yg myedihkan ni jgak yg aku nak citer, sbaliknye aku nak citer ttg kisah2 cinta yg x kan ader heppy ending, yg x penah pun disebut dlm any love story kcuali Sex and The City 2.

Kesah Chenta Kaum Sejenis



Haha mesti most of my good frend dah agak tentang topic ni. Maklumla isu ni bukan pkara yg pelik dlm masyarakat Malaysia yg semakin pelik kecenderungan diorg nih. Sekarang ni laki bukan jer dh pandai men kayu tiga dgn pompuan len, tapi sesame laki pun diorg layan jugak. Cume dsebabkan Malaysian masih sensitif ttg isu neh so mende ni just menjadi aktiviti underground sajer. Bak kate kwn aku, siang pakai kopiah, mlm pakai G-string. Lebih parah kalau mereka ni pakai Thong! Scream Smiley

But untuk defend diorg, biar la aku katekan di sini yg mereka juga mempunyai hati dan perasaan sepertimana seorg lelaki straight yg selurus pembaris, bak kate Yusry KRU. Most of them tlibat dgn mende2 ni just for fun kaedahnye, nak cube2 sajerr, tapi akhirnye tjebak dan dah x mampu nak kembali ke pangkal jalan.

Big Smiley Lebih kurang jer mcm isap rokok jgak la, mule2 cube2 ajer last2 jadi addicted kan. Cume diorg ni advance sket, isap rokok idup pulak!

Ishh knaper tetibe agak 18SX nihh? Mereka yg berangan suci itu bertanya. Ellehh ko tuh mude lagi kehh?

Tapi ade jugak segolongan kecik yg menagih cinta pada kaum sejenisnye. Mharapkan supaya si jantan tuh setia padanye la kaedahnye. dan mengharapkan secebis kejujuran dari si dia supaya x curang kepada laki lain. KAEDAHNYER KAN. Crazy Drooling Smiley Touching mgalahkan citer hindustan, tapi laharnye mgalahkan M. Daud Kilau dlm citer Man Laksa.

Korang mampoo nak buat camni???

Motip nak mharapkan kejujuran padahal ko sendri propah 24 jam?? Cover mcm nak rak depan orang lain mengalahkan laki straight. Sebab tuh la muncul istilah straight-acting di dalam masyarakat gay. So memg x terkejut kalau USTAZ yg hari2 bagi ceramah or kelas agama pun boleh gegeh panjat kolej siswa. Dah kawen pulak tuh! Based on a true story k.

Camne kan penerimaan bini dier bile dpt tau yg die sebenarnye x mampoo nak buat laki dier bahagia..? Ape yg dier bleh buat. Sbb slalunye istri2 ustaz propah ni mharapkan suami diorg untuk membimbing mereka - syurga isteri di bawah tapak kaki suami kan. Tapi alangkah NERAKAnye hidup si isteri yg tpksa bkongsi kasih suami dengan suami org len or laki yg sebaya dgn anak mereka sndri. Kesian kan. Upset Smiley with Tissues Sepatutnye golongan2 camni dilarang kawen jek. Sebab menjerumuskan org lain ke dalam dose dier sndri. Lahar sgt!

So ape pilihan yg si isteri itu ada? Nusyuz? Fasakh? Tuh kalau la si suami tuh ngaku kan. Tapi kalau suami tuh feeling2 macam Ustaz Amirul n then masyarakat yg xtau pape ni pulak mcm biase jadi bzbody n then side dgn si suami, x ker haru nasib si isteri tuh?? Fuck You Smiley

Lagipun kalau korang perasan, mereka2 yg tjebak ni slalunye adalah mereka2 yg mjadi pujaan perempuan. So gegeh la sgt si die tuh nak mberi komitmen kat partner die, lebih2 lagi kalau muke dier ibarat model underwear. Even if the person claimed that he's loyal, how can u be sure of that? Laki same laki, mane ade prob mengandung ke ape kan utk kantoi? Plg teruk pun die kene pyakit klamin or AIDS, n by the time u know, you also have been affected by it. Sadis sgt kan?

Bak kate pelakon hindustan terkenal Kojol, "Ikutkan hati, jwbnye mati. Ikutkan rase, binasa jadinya. Ikotkan nafsu, lesu akhirnye." Btoi3 kate Upin.

So moral of the story, sedar ler yg bcintan dgn kaum sejenis x bawa ke mane lar. Mule2 jek nampak indah, tapi bak kte org, habis madu sepah dibuang. Dah ler hidup dilaknat Tuhan. Berbaloi keh?

Yg pastinye walau cmne setia pon ko pada si dier, if si dier tuh mampuh untuk mdapat lebih, die akan cari lebih. Sebab die sedar yg commitment is like... watever!

Plus there's no other method to bind ur relationship, unless u're in UK and even that u've to convert to Anglican that is. Tapi secara jujurnye, even untuk Elton John tuh x penah ade relationship len slain laki dier adalah sgt mustahil. The fact is, masing2 makan luar ok.


Gay-lyweds

Buktinye, aku penah tgk 1 episod cite Keeping Up With The Kardashians di mane ade sorg jantan ni yg dating dgn Kim ngaku yg die penah buat seks dgn Elton John mase die ade match kat UK. So konklusinye, wpun Elton John is legally married but its just meaningless in term of commitment and such. It's just for sharing the wealth rights legally between partners only.

Remember, LOVE and LUST are just the same thing in homosexual world. The only differences is that love can be exchanged from one another while lust is continuously maintained in the process.
Heart Ouchh!

So x payah nak meroyan lagi mengejar mende yg x kan blaku. Rose
Buangkan cinta2 terkutuk korang tuh, kalau ade. Sesungguhnye chenta yang tbaek adalah chenta pada yg SATU.
Oraait..??

New Chapter!

Assalamualaikum w.b.t.


Dah lame aku x bg salam kat blog ni kan. Maklum la last entri adalah lebih kurang 2 bulan yg lepas. Ape jer yg ko buat Tsukasa?? Bz sgt ker sampai blog dah bsawang x update?? Sorang hambe Allah tu bertanya. Erm, agak la. Buzy download movie.. main game.. Bjalan sane sini.. Eh! Mane ade! Aku study la wei. 24 jam aku ngadap buku jek. Siapkan assignmen lg. Mane sempat nak pegi sane sini. Komitmen aku cume dihabiskan utk menelaah pelajaran jek. Final dah nak dekat k!

Praying Smiley Suchi giler kan statemen. Agak2 korang percaya x...?

Apepun, aku dah update skrg. So korang senyap dan baca jek ape yg aku nak tulis neh! Statemen diva mcm followers bratus padahal yg follow cume Alid jer la yg aku tau. Hak3. Lantak la. Ade haku kesah?? Aku x peduli pun same ade org baca or x, sbb aku sendri pun xpenah baca lepas publish!

Statemen pasrah! Slapped Smiley

Papepun, utk korg yg sangat gegeh bukak blog ni tunggu entri baru, korg mesti prasan yg blog ni tetibe jek buat propaganda baru. Warna mcm nak mati level contrastnyer. Smakin garang kaedahnye. X same dgn theme lame yg ala2 macam Gutenberg Bible kan.

Hurm, itulah sebabnye aku dh lame x update blog ne. Sbb dah bosan hari2 ngadap mende yg same jek. Font yg same. Gambo yg same. Ishh meroyan la aku camni! Then bile sumenye dah lebey kurang same, citenye pon xder bezanye la. Hari2 cite pasal mende2 yg aku rase agak kureng or xder langsung signifikan dlm hidup aku ni. Mane bleh tahan kan.

So malam td aku pun gegeh melawan rase kelesa dlm diri ni utk adjust ape yg ptot. Hasilnye, pueh jugak lar ati den! Pueh sbb korang sume akan bulau bijik mate bile baca. Loud Smiley

Ishh, knaper lahar benor post die yg tbaru ni. Kate korang selepas mbaca. Ntah la wei. Lepas dengar lagu Sedetik Lebih dari Anuar Zain camni la jadinye. Menoya x pepasal. Bhasenye dah la xleh blah kan. Hilang dah kesopanan adat timurnye dgn carotan segala. Wei aku bg salam td kann?? Post2 sebelum ni ade x? Tetibe jek jd riak x btempat.

Ok dah3 ckup2 ler meroyan ni cume post untuk testing2 jek. Saje nak tgk camne rupe post baru ni. Sambil2 tu warming up sikit ape yg patot. Hehe. Dah la aku ngantuk! Nanti sok luse aku post la mende len plak k.

ASTALAVISTA BEBEH~!