Friday, 22 January 2010

AGM Perdipsa

Malam tadi ade AGM utk perdipsa.. dwajibkan utk dak2 part 1 and 2 je.. so yg pra-senior cam kitorang nh secara konklusifnye memg xperlu dtg n xnk datang pon kot dlm program 2.. tapi ptg smlm dek mie ade dtg bilik aku ajak g sane ramai2.. nak tnjuk muke sbg senior la kononnye.. tapi hampeh.. last2 sorg pon xg!

Pastu nox pulak yg datang malam tu.. lg bkobar2 nak g AGM 2.. kononnye sume budak part g tgok.. tapi aku xpercaya sgt statement die 2.. iye2 jek sume nk pegi.. tapi bile die mgeluarkan statement bijak dengan mggunakan ayat2 mcapub n mlaram sakan, tetibe aku tringat lak dgn sweater yg aku bru bli 2.. then tpikir bleh gak aku rasmikan mlm nh.. so dgn niat ala2 mcapub gak kt sane, aku pon termakan dgn pujuk rayu nox dan bsetuju ke sane..

WARNING: Jangan percaya pada omongan propa nox lg.. hahaha.. claz x maria?

tibe2 je kt sane, ingtkn da stat. rupenye sume dak IS tgh bkeliaran kat luar.. aku da rase sentap da sket.. ingatkn nak buat grand opening ala2 lambat tapi gempak mcm senior2 mase ktorg part 1 dlu, tp last2 kitorg pon sndri kne tggu gak mcm junior2 len.. kejam x??! huhu.. nasib bek la dpt jumpe aizul, chepa sgala.. jamil pon ade gak.. haa mis tha pon de gak uolz.. so ok la kot dlm sesi ramah mesra 2.. then baru la sume masuk..

sentap skejap! aku tertipu dgn door gift die.. gule2 yg bharga 20sen! motif?? wpun memberi gambaran yg program seterusnye akan mjadi lebih mbosankn dn dgn gula2 itu diharap xde org yg akn bdengkur menggemparkan suasana audi 2, tp aku tabik gak dengan strategi iklan diorg kat board 2.. dgn poster yg ala2 myakinkan, aku mbayangkan door giftnye mestila at least bende2 unik yg handmade tp kreatif, n aku rase ramai gak yg da tmakan dgn propah diorg nh.. sbb ramai gak yg datang mlm td! tp aku sdar yg expectation aku tlalu tggi utk perdipsa.. even nak g langkawi pon x mampu! time nak buat dinner dlu pon g2 gak, smpai tpaksa mbasuh kete smata2 nk organize dinner yg grand.. harap belanjawan je kononnye bbelas2 ribu stiap sem.. tapi nak laburkan kat so-called "ahli2 keluarga" sendri, liat!

haa back 2 cite AGM td.. dalam audi, baru la ade sdikit aura2 senior.. haha.. ade gak sesi mhauk segala.. tp kebanyakannye agak la mbosankan.. ucapan2 die aku xdgr sangat.. tp aku suke psembahan multimedia die.. ok la.. video klip yg mnarik.. tp yg sleeknye diorg xnk tutup lampu plak.. memg la nampak dek oii multimedia show tu tapi best ke tgk tayangan dlm keadaan terang bderang g2?? org nak dpt feeling cam cinema y'all! tensen skejap kat c2.

then pas2 aku da xtau da ape yg blaku.. tema dinner..... ade aku kisah?? bukan aku plan nk g pon sem nh.. tp nampak gayanye ala2 1 world je.. tema yg kitorg sendri undi sem lepas atas nama demokrasi tapi last2 diorg tukar tema lain pulak.. xke mbuang mase panggil kitorg in the 1st place?? unity la sgt, last2 "tangan2 halimunan" je yg menentukan sgala2nye.. haha.. best pulak mengkritik ala2 politikus g2! kalu perdipsa nh sbuah ngara, pastinye akan mirip Indonesia.. harap je besar tp miskin n korup! n OM cam Singapore.. kecik tapi grand olz.. (gatal nak jugak bandingkan)

ulasan penonton? sorg je yg aku baru dengar komennye.. yg mgatakan bahawa presiden kelab byk mberikn jawapan negatif terhadap soalan2 yg diberikan ms sesi soal jawab.. btol ke..? no komen sbb mse 2 aku sah2 la dah ade kat bilik tgh feeling2 mbaca novel Vamphra.. best siot.. mcm twilight+van helsing.. dtulis oleh anak malaysia sendri... kot! rugi utk org yg xpnh baca..

emm.. jgn salahkn die oulz.. die mungkin nak bkata jujur je kot, xspt previous presiden yg optimis memanjang.. tp xlebih dari sekadar propa! die mungkin nak kite lebih sedar akan situasi sbenar dlm perdipsa 2.. iyela kan dah pgurusannye g2 xleh la nk expect lebih2 kn... maybe die sdg memikirkn pyelesaian kot.. sbb stau aku apis nh jenis yg praktikal orgnye.. maybe die xmau jd org yg hanya sedap bkata2 smata2.. maybe he has already planning something in mind... or nothing! hahaha hanya Tuhan yg tau..

ape2 pon, kte tggu dan lihat je k.. bagaimakah perjalanan institusi yg mbentuk 30% daripada populasi UiTM Pahang nh di bawah pimpinan presiden baru kte.. politik y'all, susah gile nk diramal.. tp 2la yg menariknye.. i like surprises! don't u..?

No comments:

Post a Comment