Saturday, 26 September 2009

Kontroversi

Hmm.. aku xtau la bpe org yg dah baca blog Moment of Truth 2..
but bdasarkan feedback yg aku dapat, aku rase ade gak kot 2,3 org yg mbacanye..
ade yg rase touching.. ade yg rase sedih.. marah dll
trus terang, aku xkisah kalu korg nak rase emosional pas baca mende 2..
but PLEASE... TLG JGN PANDAI2 JUDGE & PUNISH sendri k..

korang tau x knp aku tls blog??
coz itu adalah satu2nye cara utk aku mluahkan perasaan aku..
sbb aku ni manusia biase, kalu tsentap & xpuas ht dgn seseorg memg adat la..
tapi dsebabkan aku nh jnis yg xpndai nk mlaha org, aku lbh cenderung utk simpan je..

tp kalu dh tlalu byk simpan, or tlalu kerap dsentap dgn pkara yg sama,
bnda yg kecik boleh jadi BARAH..
then dari BARAH, plahan2 btukar mjadi DENDAM..
and at that point, ia akan plahan2 btukar mjadi BALAS DENDAM,
or DENDAM nh akan memakan diri sendri kalu terus PENDAM..
Dan ape yg jadi seterusnya...??

so utk diri aku, aku memg jnis org yg pendam..
wpun g2, aku tetap bsyukur,
coz aku jnis yg xsimpan dlm hati, apatah lagi nk bdendam bpanjangan..
kalu tsentap pon plg lama shari dua je, pastu elok dah..
xsuke gado2 or mrh lame2..

tp mslhnye, bl sifat aku cam2,
ade lak yg mengambil kesempatan..
best2 je myentap org, langsung xtau nk jaga hati kwn..
kalu skali dua wat cm2, aku leh terima..
tapi kalu dah stiap kali bsua asyik kne sentap, sape yg blh tahan..

so the best solution i got, is getting a safe distance between him n me..
tapi aku memg xnk bnda nh bpanjangan pon..
Alhamdulillah, pas aku tlis blog 2,
plahan2 hati aku trubat semula..
hilang dah rase kcwa, mrh, sentap, skt ht..
sumenye dah aku curahkan dlm blog 2..
and once more, i can move on with my life..

tp bukan 2yg aku nk cite skrg nh
mslhnye, skrg nh ade pulak kontroversi tbaru bhubung blog 2..
ade hamba2 Allah nih, cuba pulak nk jadi hero dlm situasi nh..
cuba nk mhukum org2 yg aku sebutkn namenye dlm blog 2 dgn mberi sms layang..
ntah hape2 je

mule2 aku rase klakar jugak..
trase ala2 mcm artis pulak, di attack gossip, kontroversi segala..
tp utk pgetahuan pihak2 yg btggjwb 2,
korg memg xbtggjwb, coz korg attack slh org! hehe
len kali tnye la aku dlu sblm buat ape2 konklusi..

utk pgetahuan korg,
aku tulis blog 2 bkn sbb aku xpuas hati dengan prangai khalid,
tapi aku xpuas hati dgn org yg cuba myebarkan kisah bukan2 psl aku ngan khalid,
n org yg same gak yg myentap aku habis2an b4 ramadan yg lalu..
tp jgn risau, coz NAME DIE MEMG X DINYATAKAN DLM BLOG 2 K
so xplu la sape2 nk jadi ala2 paparazi n mcetuskan spekulasi pulak..
i dont need that kind of crap

n kepada hambe Allah yg cuba mjadi hero, kononnye la..
pcayalah, takde sape yg mharapkan kewujudan anda..
aku tlis blog nh bukan nak cari pyokong @ bls dendam kt sape2,
but just want to share the things that revolve around my life..
kalu nak baca, baca la.. tapi jgn mandai2 wat ksimpulan sndri pulak..

THE THINGS THAT I WROTE HERE, I STILL CONSIDERED IT AS MY PRIVATE ISSUES,
SO I WILL HANDLE IT PRIVATELY, WITH MY OWN CONSIDERATION AND METHOD
AND ANY EXTERNAL INTERFERENCE, ONE WAY OR ANOTHER,
IS WAY BEYOND MY CONSIDERATION OF ACCEPTANCE

AND THEREFORE IS FORBIDDEN AT ANY WAY POSSIBLE! GOT IT??!!

No comments:

Post a Comment