Monday, 20 July 2009

Aku suke g meeting sem nih..

Aku suke pegi meeting sem nih..
Bukan sebab berminat nak tau agenda mesyuarat, tapi lebih berminat nak tau agenda di "belakang tabir".. hehe
Aku suke tgk 1001 karenah yang ade kt dlm kelas td.. Ada mcm2 jenis org yang datang..
Ala2 macam sidang parlimen pulak.. hehe

Kat barisan pertama, golongan kabinet yg diberi amanah utk memerintah.. Memg diorg memg diva gile la mlm ni.. hoho

Barisan kedua, terdapat 2 blok besar, iaitu di sblh kanan golongan pro-ulama yg konservatif, dan di sebelah kiri pulak golongan pro-erdogan yang sekular merangkap pemegang 2/3 daripada kerusi dewan.. hehe

Barisan ketiga dan keempat, adalah campuran golongan moderate dan sekular yg still bkehendak kepada kepentingan Islam, namun x menolak dasar liberalisasi @ sekularisme...

Dan barisan kelima dan terakhir adalah golongan yg terdiri dari pelbagai pemikiran, spt free-thinker (tengah), golongan moderate (area kanan) dan di hujung sebelah kanan adalah golongan yang bersifat radikal yg lebih autonomist thadap negeri sndri (majoritinye kelate with minoriti selangor)..

So, pertemuan part 4 sem ni memang hebat dgn keputusan yg revolusioner.. Hoho.. Best2 je aku buat analisis politik sendiri.. Tapi memg bnda 2 dah nampak sgt.. Pertemuan kali ni memg mggabungkan hampir semua blok politik yg wujud di kalangan part 4 nih..

Tp aku kcwa gak coz tak kelihatan sayap pemikiran rasionalisme dan para pengkritik politik di dalam mesyuarat kali nih.. Huhu

Lastly, aku nak ucap congrat's pada golongan freethinker kerana diorg memberi cadangan yg hebat dlm mesyuarat kali nih.. "1 World", bagi aku memg sgt2 sesuai kerana terdapat asimilasi dari pelbagai corak pemikiran dan aku dpt lihat unsur "fusion" yg bkal mewarnai dinner kali ni..

Sekian sahaja laporan politik PERDIDSA part 4 kali ni.. Semoga dinner sem ni bakal mjadi antara dinner yg paling GRAND di dlm dinner PERDIPSA..!! (Excited jgk sebenarnye nih.. hehe)

Kepada sesiapa yg mengenai insan yg bernama IPIN, sila ingtkan dia utk mberi kupon aktiviti kpd sume yg dtg mlm nih spt yg dijanjikan.. Salam Hormat dr sy.. X.0.X.0

No comments:

Post a Comment