Saturday, 30 May 2009

Lalalala.. hari2 kerja...

dah lama aku xkeje..
slalunye kalu cuti2 sem camnih, aku dok mlepak kt umah je.. lyan tv.. komputer..
buang mase je 24 jam..
memg bosan gile.. rase cam hidup nih x bermakna..

tp alhamdulillah..
cti sem ni, dgn izin Allah, aku dpt bkeje d sbuah kdai bku..
mule2 cam biase la.. kekok sgt..
maklumla bkn jenis peramah..

berbekalkan rm2 sejam, aku bkeje dr pkul 8pg smpai 6ptg..
mcm2 keje aku buat, memg aku kne take care 1 kdailah ksimpulannye..

mule2 memg rase pnat, dan jgk risau..
tkot aku xdpt nk adapt dgn keje ni..
tgk pkeje2 yg ade, diorg mcm2 dah tau..
drpd kira brg, susun stok, uruskn mesin ftostat, fax dll..
pendek kte xde ape yg diorg xtau buat kt kdai ni..
aku lak, cam tkejar2 nk kne wat sume bnde..

plg aku tensen, bile nak wat ftostat,
ftostat ic la.. set la.. dpn blakang la..
mcm2 function yg kne ingat, pning pale otak aku..
ftostatnya bukan sikit lak 2, kdg2 sampai beribu2..
plg tensen bile dh stat ftostat, p2 silap..
rugi siot ketas.. huhu

mggu ptama memg pnuh dugaan..
pas2 aku dpt jd cashier, nih ok la..
at least sume brg ade hrga..
xpyh aku nk ingat sgt..

tp kalu time cari brg utk org, aku rinse gak..
aku bkn tau pon ktne puncher, laminating film, dn byk lg..
p2 pnye le byk menatang2 pelik yg aku kne knal..
huhu.. tensen gile..

tp nsib bek la rkan2 skeje aku sumenye spoting2 blaka..
drpd kak kamariah yg laha 2, smpai le kpd kak ana yg lbh junior dr aku,
sumenye kuat laha n klakar gile..
hepi aku dok cnih.. hehe

n yg plg best, bos aku 2la..
laha tp spoting..
xpnh marah, tp ske main psiko dgn aku..
huhu.. kdg2 tgugat gak mental aku ni bile kne laha dgn die..
tp laha2 cam2 jela.. xde la smpai maki2 @ mrh..
wat aku bsyukur dpt keje kt cnih..

hari ni bos aku g holiday ke trg..
so secara lahiriahnye, kitorg mdeka la..
hehe..
boleh wat ape saje sbb bos xde..
mklumla akak2 yg len 2pun sumenye skepala..
so keje smpai mlm pon xksh.. hehe

yg plg aku ske keje kt cnih..
intenet die laju nk mampos..
dh la komputer grand..
kak imah ckp, asalkn xde bos, gasak je..
best siot.. hehe
aku nk online smpai mlm..

No comments:

Post a Comment