Saturday, 4 April 2009

Assalamualaikum..

Sebenarnya aku xtau knp aku tgerak hati nak bukak blog ni.. Mungkin sbb aku tgk org len bukak blog, cam best je diorg kongsi mcm2 cite dlm hidup diorg.. Aku trase bminat nak mblog ni pun pas mbaca blog salah sorg kwn fster merangkp ex-senior uitm ni.. best pulak baca cite2 die..

But the truth is, blogs are created to anyone who want to share their world to the rest of the world.. And the biggest Q is, am i that kind of person? aku xtau ape yg aku nk kongsi dgn kwn2 len, kalu la ada yg mbaca blog aku ni.. Sbb spjg hidup aku, aku xpnh kongsi kisah suka duka hdup aku ni pd sape2 pun, even to my best friend.. bcoz I dont know t to begin with..

Mungkin org lihat hidup aku ni happy go lucky.. Sometimes org tgk aku dgn bbagai perspektif.. Ntahlah.. Aku cuma mmpu mduga.. Aku xtau ape yg org lain lihat pd diri aku.. Slalunya org nampak aku gmbira, tp Allah saja yg tau apa yg tkandung dlm isi hati aku ni.. Mungkin sbb background aku.. Apa yg aku blajar dlm khidupan ni, personaliti seseorg terbentuk dari backgroundnya sendri..

Kadang2 kita cuma mnilai luaran se2org, tapi xtau apa yg die lalui.. We cant judge people based on our own perspective.. Jalan hidup setiap individu bbeza.. Mungkin certain people melihat suatu benda sbg putih, tp ada jgk yg melihat benda yg sama tu sbg hitam.. We cant force the other to see the same way we are..

Aku xtau knp aku tlalu sensitif sgt ttg pkara ni.. Tp yg pastinya, my background teaches me how to become a rebel.. Aku xsuka diajar.. aku xsuka dikritik.. Sampai aku bharap, kalaulah Tuhan memberikan aku suatu pmintaan, aku xnk benda lain, kcuali ingin kembali ke masa lalu.. Byk benda yg aku ingin perbaiki di masa lalu.. Kadang2 aku rase terlalu sedih dgn kisah hidup org2 di sekeliling aku..

Aku redha dengan segala apa yg blaku thadap hidupku.. namun jika aku mendapat pilihan untuk mengubahnya, aku tidak akan teragak2 utk melakukannya.. Even if its means to sacrifice my own life.. Tapi aku rase Tuhan still sygkan aku.. Dia berikn aku ketenangan, petunjuk walaupun aku sering mengingkariNya.. Ya Allah berdosanya aku..

Aku sering terfikir ttg masa lalu, tapi future aku..? Wallahualam.. Aku bserah padaNya..

No comments:

Post a Comment